Proslava Dana škole

Proslava Dana škole

4010

Ove godine osnovna škola “Juraj Baraković” u Ražancu je obilježila 172. godišnjicu rada. Sam Dan škole je posvećen Danu državnosti Republike Hrvatske. Ove godine se stavio poseban naglasak na područnu školu u Krnezi koja ove godine obilježava 70. godina postojanja. Stručno predavanje o razvoju školstva u Krnezi kroz povijest je održao prof. Nenad Zekanović Mićo.

Među brojnim učenicima, roditeljima, nastavnicima kako današnjih tako i bivših, manifestaciji  obilježavanja Dana škole prisustovali su se i dragi gosti koji su polazili školu u Krnezi među kojima su: prof. Nenad Zekanović, Tomislav Slavko Zekanović, Jure Zekanović.

Učenici osnovne škole “Juraj Baraković” su i ove godine bili na raznim natjecanjima i to iz područja hrvatskog jezika, biologije, matematike, kemije i geografije. Također su sudjelovali i u modelarskoj ligi 2015. te na županijskom natjecanju “Sigurno u prometu 2015” za osnovne škole Zadarske županije. Treba naglasiti da je osnovna škola “Juraj Baraković” ove godine imala svoga predstavnika na državnom natjecanju – “Izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna 2015.”. Među ostalim smotrama na kojima su sudjelovali učenici matične i područnih škola iz Radovina i Krneze su županijska smotra “Tradicijska baština 2015.” , smotra plesnih skupina osnovnih škola učenika Zadarske županije 2015. te županijsko natjecanje školskih klubova osnovnih škola u nogometu.

Svim učenicima koji su svojim znanjima i zalaganjem doprinijeli “lijepoj slici” osnovne škole “Juraja Baraković” Ražanac uručene su prigodne nagrade i zahvalnice od strane ravnateljice Vesne Drmić.

Učenik generacije za školsku godinu 2014./15. je Grgur Matak koji je kroz svih osam godina imao odličan uspjeh, uzorno ponašanje te razna sudjelovanja u izvan nastavnim aktivnostima.

Sam kraj svečane sjednice posvećen je zaposlenicima koji su ove godine otišli u zasluženu mirovinu, dosadašnji ravnatelj prof. Frane Lukić i spremačica Marija Matak.