Otvoren dječji vrtić Ražanac

Otvoren dječji vrtić Ražanac

6550

Općina Ražanac je od ove školske godine bogatija za suvremeni dječji vrtić, koji uvelike podiže odgojno – obrazovne standarde Općine Ražanac. Dječji vrtić nalazi se uz osnovnu školu Jurja Barakovića Ražancu, na parceli od 1115 m2. Ukupna bruto površina prizemlje – kat iznosi 343 m 2. Objekt posjeduje najzahtjevnije energetske i ekološke certifikate. Dječji vrtić su otvorili načelnik Općine Ražanac Nikola Miletić i župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

Cijela investicija stajala je 2,5 milijuna kuna s PDV-om, što je sufinaciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova u iznosu od 1.470.000,00 kuna te Općina Ražanac s 1.030.000,00 kuna. Zadarska županija nije sudjelovala u gradnji vrtića ali je s 50.000,00 kuna pomogla oko uređenja površina oko vrtića koje će koristiti kako djeca vrtića tako i ostala djeca. Zahtjevi koje pred Općinu Ražanac postavljaju mladi ljudi i mlade obitelji od velikog su značaja za razvoje općine u punom smislu pa  je upravo iz tog razloga izgradnja dječjeg vrtića Ražanac od vitalnog značaja za žitelje same općine.

Kako je rekao načelnik Općine Ražanac, gospodin Nikola Miletić „ zahvaljujemo se svima koji su gradili ovaj objekt, sudjelovali u financiranju gradnje i opremanju vrtića ili na bilo koji način pomogli da ovaj objekt bude završen. Zaslugom svih njih otvaramo dječji vrtić Ražanac“.

Veliko hvala roditeljima djece na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali tijekom gradnje vrtića a našoj dragoj djeci želimo da provedu najljepše dane svog djetinjstva upravo u dječjem vrtiću Ražanac!