Poziv na radionicu – Izrada autohtonih suvenira

Poziv na radionicu – Izrada autohtonih suvenira

908

 

POZIV NA TRODNEVNU RADIONICU:

 „IZRADA AUTOHTONIH SUVENIRA“

 

Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo na radionicu „Izrada autohtonih suvenira“ koju provodi udruga Prospero u suradnji s Nacionalnim parkom Paklenica u sklopu projekta Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području.

Projektom je predviđeno provesti 3 trodnevne radionice izrade suvenira za ukupno 30 polaznika.  Za svaku radionicu predviđeno je po 10 polaznika. Radionice su namijenjene prvenstveno nezaposlenim osobama, poglavito ženama i mladima. Polaznici će tijekom radionica osmišljavati i kreirati te izrađivati autohtone suvenire karakteristične za područje Nacionalnog parka Paklenica i područje Velebita.

Trodnevna radionica provodi se u prostorijama Javne ustanove Nacionalni park Paklenica. Pohađanje radionica je besplatno, a svi polaznici imaju plaćen prijevoz, osiguran ručak i osvježenje, kao i materijale koji su osigurani od strane organizatora. Vrijeme trajanja radionica je od 8.00 do 16.00 sati. Posljednja radionica održat će se 16., 17. i 18. studenoga 2019. godine.

Ukoliko ste zainteresirani prijavite se i osigurajte svoje mjesto pozivom na broj 023/381-238 ili mailom prospero.udruga@gmail.com.

 

Više o projektu:

Projekt Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području je usmjeren k unaprjeđenju zaštite i valorizacije prirodne baštine kroz razvoj oblika turizma posebnih interesa prikladnih za podvelebitsko područje. Ovim projektom izgradit će se atraktivna posjetiteljska i sigurnosna infrastruktura, osnažiti potrebni ljudski resursi i institucionalni kapaciteti JU NPP, djelatnika javnih ustanova s područja Velebita, turističkog, civilnog, javnog i privatnog sektora, te osmisliti i promovirati postojeći i novi turistički proizvodi temeljeni na prirodnoj baštini. Vrijednost projekta je 33.918.221,30 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 22.905.290,67 kn, od čega dodijeljena bespovratna sredstva EU iznose 19.469.497,06 kn.