Obavijest o provođenju mjera deratizacije na području Općine Ražanac

Obavijest o provođenju mjera deratizacije na području Općine Ražanac

1121

Poštovani mještani,

obaviještavamo Vas o provođenju mjera deratizacije (trovanju štakora) na području Općine Ražanac od 08.11.2017. do 13.11.2017.

_____________________________________________________________________________________________________________

Trovanje štakora provest će se izlaganjem zatrovanih meka na sva mjesta gdje se oni obično pojavljuju (podrum, dvorište i eventualno tavan).

 

Ako štakori pojedu sve izložene otrovne meke, molimo Vas da odmah nazovete Ciklon d.o.o. na telefon 023/ 344 000 radnim danom od 07.00 do 15.00 sati.

 

Da bi se osigurala uspješnost provedenih mjera, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanovništvo se obvezno treba pridržavati slijedećih naputaka:

 

  1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke.

 

  1. Odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, osobito otpatke hrane.

 

  1. Za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore

 

  1. Kontrolirati kretanje kućnih ljubimaca i domaćih životinja kako ne bi pristupili mjestima na kojima su postavljene deratizacijske meke.

 

  1. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.

 

 

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu.

opcina-razanac-ii-sust3